Om Meg

Biografi Komponist og musiker Bodhild Vossgård , født Bergen 1962. Utdannelse ved konservatoriet i Bergen med piano som hovedinstrument. Konservatoriene i Oslo og Stavanger med cello som hovedinstrument. Bodhild Vossgård har etter sine studier på piano og cello jobbet som cellist i Stavanger Symfoniorkester. Siden 1997 har hun også fremført egen komponert kammermusikk og gitt ut to CDer med musikken sin : 2006-STRANDMUMMEL her medvirket 9 musikere samt sangeren Randi Tytingvåg 2012- FREE cello solo.

Andre prosjekter med egen musikk 2005 -skrev og spilte musikken til danseforestillingen “Tango for søvnløse” regi Kristine Sjo Jespersen ,fiolin ( Florian Kellerhals). Sommeren 2007 -skrev og spilte musikken til  Kjelland forestillingen ”En middag” regi Ragnhild Thoring. Ellers medvirket dansere, Ellen Seiersted Bødtker ; harpe og Randi Tytingvåg ; sang. 2008 -skrev og spilte musikken til musikk- teateret :Mysteriespillet “ Over alt” Forestillingene fant sted i Domkirken under Pasjon 2008, regi og manus Svein Harry S Hauge. Her deltok,foruten skuespillere, 3 kor, solist og 6 musikere. 2012 -skrev og spilte musikk for kammerorkester og klaver til Stavanger Konserthus sin teaser i anledning åpningen av det nye konserthuset. Juli 2014 til febr 2016 turnert med tema-konserten : Jeg elsker MEG også. Etter de to første konsertene som var et samarbeid med Beth Eiin Byberg gjør hun nå konsertene alene .Hun synger, veksler mellom å spille piano og cello og bruker live looping. Hun har skrevet all musikk og tekst ,foruten en tekst av Askill Voll.

Andre prosjekter 1985-88 cellist ved Det Norske teater under 4 oppsetninger. Medlem i improvisasjon, jazz og samtids ensamblet Søyr med turne og plateinnspilling av albumet «vectors». 1988 ansatt som cellist i Stavanger symfoniorkester. Utøver innen kammermusikk og crossover prosjekter som bl.a Kitchen Orchestra. Konserter og plateinnspilling av albumet «Heavenly attack» med Randi Tytingvåg. 2013 fra mai og ut året spilte hun  på Teaterkonsert Beethoven på Rogaland teater.

CD Anmeldelser Bergens Tidene 10.mai-06 anmeldt av Olav Gorseth om STRANDMUMMEL «Det er lette og elegante komposisjoner som kommer fra Bodhilds hånd. Bodhild har fått med seg et utmerket lag av musikere. Randi Tytingvåg er en utmerket vokalist som tolker Askill Volls vare tekster utmerket. Platen er svært behagelig å lytte til.» Stavanger aftenblad 2.juni-06.anmeldt av Arnfinn Bø-Rygg om STRANDMUMMEL «På denne cd-en viser hun seg som komponist både av enkle , upretensiøse sanger og satser fra større komposisjoner. Elsk dei nakne tankar, Vågevals, Flyg meg på vare vengjer og Sigden utmerker seg.» Stavanger Aftenblad  09/10.12 , Arnfinn Bø Rygg om FREE «Vi hører allerede i åpningsstykket dype cellotoner, saftige strøk og rytmiske grunnmønstre som danner kontrapunkt til den sangbare melodistemmen. Best er hun i de korte stykkene, gjerne de mest melankolske, slik som Slutt og Vårlys. Det meditative er grunnstemningen i mange stykker. Mange av stykkene er ytterst vare og melodiøse.»

Konsert anmeldelser

Stavanger aftenblad 13.okt -05, tekst Kirsten Gran. Om tango for søvnløse. «Et fruktbart samarbeid mellom komponist, Bodhild V.M. og koreograf Kristine Sjo Jespersen. …Den musikken var verd en egen konsert. Et velkomponert tangoverk som fortjener å stå alene. Temperamentsfullt, dynamisk og en drøm å danse til.»

Øyposten fredag 16/3 2012 / Geir Landa om FREE Finnøy, «Vellukka konsert – Otto-huset var fylt til randa sist sundag då komponist og musikar Bodhild Vossgård fremførte eigne komposisjonar på cello. Vossgård brukte elektroniske effektar med direkte opptak som vart spela av i bakgrunnen. Slik la ho på fleire lag som låg i bakgrunnen medan ho spela cello. Denne teknikken ga tilhøyrarane ei flott lyttaroppleving. Dei mange frammøtte fekk ein stor musikalsk oppleving. Stemninga i dei små stovene var heilt fantastisk.»

Dalane tidene  tekst: Keth Odland 4. juli 2014 «Alt var nyskrive, laga av dei to artistane sjølv-både melodiane og tekstane.Dessutan var musikken moderne, med overraskande moment og eksperimentelle verkemiddel. Temaet var kjent og velbrukt: kjærleik; men i vid forstand, og slett ikkje med lengsel og smerte og klissete klisjear som hovudingrediensar. På sitt første sammarbeidsprosjekt presenterer de låter som består av ekte kjærlighet til livet, til han eller henne, og til mormor med spøtet, lefsene og den finaste songstemma: og liksomkjærleik via sms til gud og kvarmann; og om den gode kjærleiken til ein sjølv, den som fyller livet med energi og glede.»